In geval van nood

De kracht van Lockforce:

kennis, kwaliteit en klanttevredenheid!

Politie Keurmerk Beveiligde Woning

Download(s): pdfBrochure PKVW

PKVW aangepastDe eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker meer tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Huizen met het PKVW-certificaat, hebben tot wel 90 procent minder kans op een inbraak. Inbrekers weten maar al te goed bij welke woningen ze moeilijk binnenkomen. Ze herkennen een PKVW-woning direct aan de goede sloten, heldere verlichting en de PKVW-raamsticker. Met het Politie Keurmerk woont u niet alleen veiliger, u krijgt vaak ook korting op uw inboedelverzekering.

Het certificaat Beveiligde Woning is een belangrijk signaal voor de veiligheid van u en uw eigendommen. Onze beveiligingsadviseur weet precies waar uw woning aan moet voldoen en kan de benodigde stappen duidelijk voor u in kaart brengen. Lockforce kan de benodigde aanpassingen leveren en plaatsen. Zodoende weet u zeker dat de uitvoering naadloos aansluit op het gegeven advies.

Eisen PKVW-cerificaat

Om als woningeigenaar of (ver)huurder in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning moet uw huis aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoen.

Uw woning moet onder andere voorzien zijn van hang- en sluitwerk dat aan de eisen van inbraakpreventie voldoet. Producten met een SKG® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of ‘V’ logo voldoen hieraan. Let ook op het aantal sterren, die geven de indicatie aan hoe inbraakwerend het hang en sluitwerk is.

In het kort zijn de eisen:

 • Verlichting bij de buitendeuren.
 • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
 • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen kent 2 eisenpakketten: één voor nieuwbouw en één voor bestaande bouw.

Hoe behaalt u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning voor een bestaande woning?

Stappenplan PKVW bestaande woning

Elke woning die langer dan twee jaar geleden is opgeleverd noemen we een bestaande woning. Hiervoor ontvangt u een PKVW-certificaat Beveiligde Woning, als u onderstaande vier stappen volgt.

Stap 1
Vraag Lockforce om de verbeterpunten van uw woning te bepalen.

Stap 2
Als PKVW-expert geeft Lockforce advies en preventietips en monteert het juiste hang- en sluitwerk. Voer de geadviseerde maatregelen alleen zelf uit wanneer u voldoende ervaring hiermee hebt.

Stap 3
Na goedkeuring van uw woning, ontvangt u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning.

Stap 4
Stuur een kopie van het certificaat naar uw verzekeraar en vraag om premiekorting op uw inboedelverzekering. Meerdere verzekeraars geven de korting zolang het certificaat geldig is: 10 jaar.

Eén van de belangrijkste eisen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen is het hang- en sluitwerk op de deuren, ramen en koepels. onbeveiligde woningDe richtlijnen van het PKVW hebben geleid tot een lijst van goedgekeurde en gecertificeerde sloten, ook wel PKVW-sloten genoemd. Deze sloten voldoen aan de hoge eisen voor inbraakpreventie en zijn voorzien van het SKG® logo met 1 tot 3 sterren. Lockforce is een erkend PKVW-bedrijf voor de levering en plaatsing van PKVW-sloten.

De ondergrond is belangrijk voor de effectiviteit van het PKVW-slot. Er zijn voor iedere situatie meerdere opties mogelijk. Lockforce is een gecertificeerd PKVW-bedrijf en voorziet u daarom graag van het juiste advies. Dat geldt natuurlijk ook voor het gebruik en het onderhoud van de PKVW-sloten.

Het aanbod van PKVW-sloten

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om hang- en sluitwerk conform de normen van het PKVW. Daarnaast zijn er extra opties die de inbraakpreventie verder zullen verhogen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

 • Veiligheidssloten
 • Oplegsloten
 • Insteeksloten
 • Veiligheidsbeslag
 • Cilinders voor een cilinderslot
 • Veiligheidsscharnier en dievenklauwen
 • Anti-inbraakstrip
 • Kierstandhouder
 • Bijzetslot
 • Bevestiging glaslatten
 • Deurspion / -camera

Onze inbraakpreventieadviseur komt graag bij u langs voor een advies op maat. U kunt een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak gebruik van de contactpagina.

Lockforce is een erkend PKWV-bedrijf

Als PKVW-bedrijf zijn wij een officieel erkend en opgeleid voor het aanbrengen van PKVW-sloten. Deze certificering PKWV-bedrijf wordt door Kiwa NCP. Dit houdt in dat wij volledig voldoen aan de voorwaarden voor de certificering zoals gesteld door het PKVW.

Wij zijn gecertificeerd voor de volgende diensten:

 • Beveiligingsadvies conform het certificaat Beveiligde Woning;
 • Het leveren van PKVW-sloten;
 • Controle van de door zelf geplaatste PKVW-sloten;
 • Controle om voor het in aanmerking komen voor het certificaat Beveiligede Woning;
 • Uitreiken van het certificaat wanneer aan alle eisen is voldaan.

Het advies van Lockforce wordt gedaan door een daarvoor opgeleide preventieadviseur. Ook de controle op de door u geplaatste sloten wordt gedaan door een speciaal hiervoor aangestelde inspecteur.

nieuw slot voordeur lockforce

pkvw